Aktiviteter i fotoklubben september – december 2020

Nu har vår flitiga programgrupp ordnat med lite trevliga aktiviteter för de närmaste månaderna. Veckodagar, tider och platser varierar, så det blir en utmaning för er att hålla full koll på var och när saker händer. Då är det bra att veta att all information finns samlad här på vår hemsida. Ambitionen har varit att skapa varierande aktiviteter, som samtidigt känns trygga ur corona-perspektiv. När vi har inomhusaktiviteter ser vi till att ha rymliga lokaler, så att vi kan hålla avstånd, och att begränsa antalet deltagare.

Om corna-läget skulle försämras under hösten kan planerade aktiviteter komma att ställas in, så håll koll här på hemsidan.

Några enkla förhållningsregler kring våra träffar:

  • Stanna hemma om du är det mista krasslig.
  • Håll avstånd till varandra.

Såhär tänker vi oss tiden fram till december.

Söndagen den 27 september (OBS söndag)
Fotoutflykt till Snäckskalsbankarna i Uddevalla. Samling utanför Skalbanksmuseet klockan 11.00. Där träffar vi Eva Wistemar, fotograf från Ljungskile, som gör oss sällskap under utflykten och berättar om hur hon tänker och arbetar när hon är ute och fotograferar. Lite konkreta fototips hoppas vi också på. Tag med kamera och egen fika.

Torsdagen den 8 oktober
Hanna Ferm visar bilder och berättar om sitt arbete som bröllopsfotograf.
Thordéngården klockan 18.00.
Thordengården ligger intill Regementsparken om någon händelsevis inte känner till det.
För att kunna hålla betryggande avstånd är deltagarantalet begränsat till c:a 15 personer, allra högst 20. Därför vill vi också ha anmälan i förväg via e-post anmalan@abffotoklubb.se  Skriv ”8 oktober” i ämnesraden. Först till kvarn gäller. Vi bjuder på en enkel fika.

Söndagen den 18 oktober (OBS söndag)
Fotoutflykt till Byklevsfallet med omgivningar på Hunneberg.
Samling 11.00 vid parkeringsplatsen strax ovanför Byklevsfallet. Tag med fika, kläder efter väder och kamera förståss. Vi hoppas att fallet visar upp sig i vackra höstfärger.
Eftersom vi fortsätter att förorda att man håller avstånd samordnar inte vi någon samåkning, utan var och en tar sig dit på egen hand. De som ändå önskar samåka pratar förslagsvis med varandra om detta.

Torsdagen den 29 oktober
Tävlingsinformation i klubblokalen 18.00, för dem som vill veta mer om Västsvenska Fotoexpon och behöver hjälp att reda ut regler och hur man går till väga för att anmäla sig.


Söndagen den 1 november (OBS söndag)
Gemensam fotopromenad på Gustafsberg. Vi går någon del av ”Jorden Runt”-slingan och fotar och fikar under vägen. Som vanligt tar man med fika, kamera och ändamålsenlig klädsel.
Samling på parkeringen vid landbadet 11.00.


Torsdagen den 5 november
Fotograf Anni Padian, Ljungskile visar bilder och berättar om sitt fotograferande.
Thordéngården klockan 18.00.
För att kunna hålla betryggande avstånd är deltagarantalet begränsat till c:a 15 personer, allra högst 20. Därför vill vi också ha anmälan i förväg via e-post anmalan@abffotoklubb.se Skriv ”5 november” i ämnesraden. Först till kvarn gäller. Vi bjuder på en enkel fika.


Lördagen den 14 november (OBS Lördag)

Höstens numera traditionsenliga fotoutflykt till Göteborg, där vi ägnar oss åt gatufoto.
Vi samlas 11.00 vid Nils Eriksson-terminalen, strax utanför entrén mot Drottningtorget.  På grund av pandemin ordnar inte fotoklubben någon gemensam transport dit, utan var och en tar sig själv till samligspunkten på valfritt sätt. Antingen via kollektivtrafik eller i bil. Vi vill gärna veta i förväg vilka som kommer med på utflykten. Anmäl på e-post anmalan@abffotoklubb.se  Skriv ”14 november” i ämnesraden.


Torsdagen den 19 november och
Torsdagen den 3 december
Macro-, stilleben- och experimentfoto i klubblokalen från klockan 18.00.
Vi ställer i ordning några olika ”stationer” i klubblokalen med olika ”rekvisita”. (Tanken är att det ska vara ungefär som fotokvällen vi hade den 9 januari.)  Vi träffas i små grupper om högst 8 personer vid varje tillfälle, så föranmälan krävs. Använd e-post anmalan@abffotoklubb.se och ange i ämnesraden det datum då du önskar var med. Glöm inte ta med kameran. All rekvisita får stå kvar i lokalen under den mellanliggande perioden, så det är fritt fram för alla medlemmar att vara i klubblokalen och arbeta med grejerna när som helst under denna tid.


Torsdagen den 26 november
En kväll när vi visar våra egna bilder från höstens träffar. Tag med ett USB med några bilder du vill dela med dig av. Klockan 18, lokal meddelas senare. Också här vill vi ha anmälan i förväg via e-post anmalan@abffotoklubb.se  Skriv ”26 november” i ämnesraden.


Torsdagen den 10 december
Medlemsmöte klockan 18.00. Lokal meddelas senare. Föranmälan via e-post anmalan@abffotoklubb.se  Skriv ”10 december” i ämnesfältet.