Aktiviteter januari och februari 2021

Här kommer äntligen lite programpunkter för januari och februari 2021. På grund av covid-19 pandemin kommer alla aktiviteter att vara utomhus. Eftersom vi också ska undvika både samåkning och kollektivtrafik har vi valt att förlägga samtliga dessa fotoutflyker till Uddevalla.

Om corona-läget skulle försämras ytterligare, och nya restriktioner införs, kan planerade aktiviteter komma att ställas in så håll koll här på hemsidan.

Några enkla men viktiga förhållningsregler kring våra träffar:

  • Stanna hemma om du är det minsta krasslig.
  • Håll avstånd till varandra – även utomhus. Minst 2 meter har vi som riktlinje.

Vi ser gärna att man visar upp sina bilder för varandra efter utflykterna. Facebookgruppen är en utmärkt plats att visa och diskutera bilder. Då lär vi också av varandra.

Såhär tänker vi oss den närmaste tiden.

 

Söndagen den 17 januari
Vi träffas klockan 11.00 utanför Bohusläns museum för att öva att fotografera med ICM-tekniken. ICM står för Intentional Camera Movement, det vill säga medveten kamerarörelse. En bra länk för att lära mer om ICM kommer här:

Bli kreativ med ICM tekniken – mina bästa råd & tips.

I filmen använder Niklas Virsen ICM-tekniken för att fota träd, blommor och grönt, men tekniken fungerar också på andra typer av motiv. Och kring museet finns både träd, vatten och lite annat att öva på.

Det finns mycket mer att läsa/se på nätet om man googlar ”ICM”.

Var och en tar med fika.

 

Söndagen den 31 januari
Fotoutflykt till den gamla borgruinen på Tureborg. Vi samlas klockan 11.00 på parkeringen som ligger vid kolonolotterna högst upp på Tureborgsområdet (zon 1799 om man använder SMS-parkering). Sedan promenerar vi tillsammans upp till borgen.
Ta med fika. Vill man undersöka rummen under mark rekommenderas gummistövlar och ficklampa.


Söndagen den 14 februari
Samling 11.00 på parkeringen vid Emaus Lantgård. Under denna utflykt fotar vi leksaker och småfigurer i naturen. En form av ”stilleben”, där vi skapar motiven genom att placera ut diverse figurer i omgivningen. Några länkar att inspireras av kommer här:

https://www.instagram.com/prehistoricpat/?hl=sv
https://www.instagram.com/sirdork730/

https://www.99inspiration.com/2016/05/creative-and-beautiful-photography-ideas-with-little-cars/

https://www.pinterest.se/pin/12525705196430462/

Vi tar med lite rekvisita, men har du någon egen ”favoritleksak” så ta med den.
Glöm inte ta med fika.

 

Söndagen den 28 februari
Samling 11.00 vid statyn på Kungstorget. Den här dagen fotograferar vi i våra gamla kända miljöer i Uddevalla, men vi ska göra det på ett ”nytt sätt”. Vi kan fota vad som helst: arkitektur, människor eller annat. Men det ska synas tydligt att fotografen försökt tänka kreativt när det gäller till exempel bildvinklar, ljus, komposition. Kanske kan man använda ICM och dubbelexponering… Släpp loss fantasin – helt enkelt!

Var och en tar med fika.