Fotografins Historia – Föreläsning 14 april klockan 19.00 – Digitalt via Zoom

Onsdag 14 april kan vi delta i en Zoomföreläsning av Karin Cronholt där hon pratar om fotohistoria.
Lerums Fotoklubb står som arrangör och länken till mötet kommer att skickas ut via mail till alla medlemmar några dagar innan föreläsningen.

Så här skriver Karin själv om sitt föredrag:

Jag heter Karin Cronholt och är 62 år och bor i Skövde. Mitt fotointresse startade i ett mörkrum på högstadiet och jag kan fortfarande minnas den magiska känslan när ett motiv växte fram i de olika vätskorna. Sedan dess har jag aldrig riktigt släppt kameran fast tekniken med analoga och digitala kameror har ju förändrats genom åren. Numera fotograferar jag alltifrån makrobilder till människor och landskap. Framförallt försöker jag fånga ett vackert ljus som jag tycker har blivit det viktigaste för att skapa ett vackert och spännande motiv.

Mitt föredrag kommer att utgå ifrån två uppsatser som handlar om svenska fotografer under slutet på 1800-talet och fram till sekelskiftet. Vilka tekniker gjorde det möjligt för att framställa bilder? Fanns det förutsättningar att ha det som yrke och få någon inkomst? Hur kommer det sig att både kvinnor och män på lika villkor kunde arbeta som fotograf? Dessa tre frågor kommer jag att besvara och visa med både text och bild. Under mitt skrivande hittade jag många vackra gamla svartvita bilder där fotograferna visade stor skicklighet i både ljussättning och komposition som jag vill visa er och som vi kommer att diskutera utifrån.

Här kommer ett exempel:

Vi syns och hörs!
Karin Cronholt