Välkomna till Fotodagen 2022

Efter två år med pandemi och restriktioner är vi nu jätteglada att återigen kunna bjuda in till vår traditionella ”Fotodag” på Bohusläns museum. På Fotodagen kan du delta i vår fototävling, lyssna på föredrag och mingla med andra fotointresserade. Vill du veta mer om ABF Fotoklubb är det också ett gyllende tillfälle att träffa oss på Fotodagen. Kanske har du frågor kring kamerateknik eller annat fotorelaterat. Kom till Fotodagen och få hjälp av våra duktiga medlemmar.

Fotoplank
Ta med högst tre omonterade bilder, maxstorlek 24 x 30 cm, visa upp dem på planket och var med i vår tävling.
Uppsättning 10.00 – 12.00.
Årets jury är fotograferna Anni Padian och Anders Magnor, som redovisar sina utvalda pristagare 12.30.
Samtidigt redovisas resultatet i klubbtävlingen ”Årets Bild”.

13.00 Bildföredrag med fotografen EVA WISTEMAR, Ljungskile – GENOM MINA ÖGON
Hörsalen, fri entré

Evas passion inom fotografering är att försöka fånga händelser och människor i lite mer utmanande ljus. ”När jag kommer in i en danslokal eller till mörkret på Liseberg under jul eller Halloween trivs jag som fisken i vattnet”, säger Eva. Hon kommer att visa ett urval från dessa fotograferingar samt lite annat smått och gott som till exempel vinterbadare. Dessutom kommer hon och Gunnar Berglund att prata om vad som är viktigt att tänka på när man väljer bilder för utskrift. Detta kommer att göras som en enklare paneldiskussion efter föredragen.

 

 

         

Foton: Eva Wistemar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.00  Bildföredrag med fotografen GUNNAR BERGLUND, Göteborg   –  SAVANNEN I FÄRG OCH I SVARTVITT
Hörsalen, fri entré

Hos fotograf Gunnar Berglund kan man se allt från skiftande Afrika-motiv till svartvita naturbilder kommenterade med endast Bob Dylan-citat. Han fotograferar gärna i skilda genrer. Detta stämmer bra överens med hans filosofi att det visserligen är spännande att fotografera i främmande miljöer, men att man alltid också kan gräva där man står. På så sätt kan fotografin frodas även i vardagen.

Gunnar Berglund är styrelsemedlem i Vårgårda Fotoklubb samt ingår i kommittén som anordnar den stora årliga naturfotofestivalen i Vårgårda.

Under Fotodagen kommer Gunnar att hålla bildföredraget ”Savannen i färg och i svartvitt”.

Gunnar skriver: ”Jag ägnar mig ofta och gärna åt att skapa bilder i de olika nyanser och varianter som svartvit fotografering erbjuder. Under det här bildföredraget kommer jag att resonera kring de olika faktorer som som får mig att välja färg eller svartvitt. Men också varför jag väljer mellan en nyanserad gråskala och rent grafiska uttryck, samt varför jag gör en färgbild mättad eller färgreducerad. Oavsett vilket så erbjuder Afrikas savanner ett lustfyllt bildskapande.”

               

 

Foton: Gunnar Berglund