Peter Muld – Från Kanadas knölvalar till Nordens brunbjörnar

Den 26 januari får vi besök av naturfotografen Peter Muld från Ljungskile. Han kallar sitt bildföredrag ”Från Kanadas knölvalar till Nordens brunbjörnar”. Bildvisningen börjar klockan 18.00 i vår klubblokal. Missa inte det!
Självklart bjuder vi på fika.

Såhär presenterar Peter sig själv och sitt bildföredrag:

När jag hör ett av världens största djur blåsa ut ett andetag för att därefter ta ett nytt, känner jag en enorm vördnad. Jag slås av hur liten människan är i jämförelse med knölvalen och jag tänker på allt liv under ytan som vi inte ser, men som ändå finns där. De stora snöklädda bergen som man skymtar i bakgrunden gör att känslan blir overklig. När jag senare åker närmare bergen och ser både grizzlybjörnar och vithövdad havsörn så är känslan närmast utopisk. Att få se dessa djuren och dessutom fotografera dom, guidad av en från Kanadas ursprungsbefolkning, gör att jag vill se mer av detta fantastiska land som har så mycket att erbjuda.

Mitt fotointresse började för ungefär 10 år sen och sedan dess är kameran med nästan överallt. Jag har fotograferat brunbjörnar både i Sverige och Finland och mitt fotointresse har tagit mig till länder som Australien, Thailand, Kanada och Norge. Men mitt hjärta finns trots allt i Ljungskile och då framförallt Bredfjället, där jag tillbringar en stor del av min fototid. Mitt i fjällets skogar har jag legat i gömsle många gånger och frusit i väntan på tjäderspel och orrspel. Och jag älskar det! 

Ni kan förvänta er bilder från Bredfjällets storslagna natur och följa med mig under tjäderspelet.

Ni får hänga med till Flatanger där jag fotograferade fiskande havsörnar från båt och till Finland där jag låg i gömsle i 5 nätter och fotograferade brunbjörn. Även Kanadas och Australiens vilda natur kommer att stå i centrum denna kvällen.