Vårens program i fotoklubben

Nu är vårt program för våren 2023 klart. Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna till våra träffar och aktiviteter.
Observera att det kan bli både ändringar och tillägg under resans gång. Information om dessa publiceras i så fall här på hemsidan och i vår slutna facebookgrupp för medlemmar. Så håll utkik efter tillkommande information.
”Torsdagsträffarna” hålls torsdagar kl 18.00 – c:a 20.00 i klubblokalen om inget annat anges.

Januari
19Terminsstart i lokalen. Vi går igenom programmet för vårterminen och fastslår innehållet.
26Klubbafton: Bildvisning av fotografen Peter Muld, Ljungskile. ”Från Kanadas knölvalar till Nordens brunbjörnar”. Vi bjuder på fika.
Februari
2Trickfoto i studion. Ta med kamera, blixt och om du vill så ta med egen rekvisita som du vill att vi använder.
9Kreativ med bländare på stan. Vi möts i lokalen och startar med kort genomgång. Tag med kamera och varma kläder.
11
Lör.
Actionfoto. Vi fotar tävling i konståkning i Fridhemshallen. Vi återkommer med tid och mer information. OBS Lördag.
16Genomgång av digital upplösning och ev om vi hinner olika typer filformat. Det verka ofta råda lite “förvirring” kring detta. Vi gör ett försök att bringa klarhet.  
23Klubbafton. Resultatredovisning och prisutdelning i ”Fyrklövern 2022”. Vi får besök av Stig Karlsson (fotograf och utbildare i foto och bildkommunikation), som har bedömt de 12 finalisterna. Vi tittar på bilderna och samtalar kring dem. Självklart bjuder vi på fika.
26 Sön.Kurs – Genomgång av studion. Gunnar visar utrustning och ger tips och råd. Start kl 11:00. Ta med egen förtäring. OBS Söndag.
Mars
2Kreativ ljussättning i studion.  Astrid Ave ger råd och tips. Ta med kamera.
9Bildanalys av bilder från aktiviteten kreativ på stan. Max 3 bilder per medlem.
16Redovisning av redigeringsuppgift. Alla har fått samma bild som var och en har redigerat hemma utifrån egen förmåga och med eget redigeringsprogram. Detta är ingen tävling utan en aktivitet för att utveckla oss själva genom att gemensamt diskutera våra resultat. Bilden skickas i slutet av januari, via mejl.
23Gatufoto i 3 steg. Vi startar med en föreläsning i lokalen av Agneta Dellefors, en känd och duktig gatufotograf. Mer info kommer.
30Årsmöte. Meddela senast måndagen 15 mars om ni kommer, medlemmar@abffotoklubb.se.
April
1 Lör.Fotodag på Bohusläns museum. Här kommer vi att ha en prova-på-studio, föreläsning, fotoplank, plus en del annat.
13Anatomi för porträtt- och gruppfoto. Vi går igenom grundläggande poser för kvinnor och män. Ta med kameran och blixt om du har det. Annette Juhlin håller i aktiviteten.
16 Sön.Gatufoto i Göteborg . Vi försöker att omsätta vår nya kunskap till kompetens. Mer information kommer.  OBS Söndag.
20Fotomara i miniformat på stan. Vi träffas i lokalen och går igenom förutsättningar. Återses i lokalen för att lämna in oredigerade bilder.  Dator och minnesläsare finns på plats. RAW-format är ok. Ni får gärna redigera bilderna efteråt så vi kan jämföra.
22 Lör.Trollhättans Fotoklubb bjuder in till en heldag med föreläsningar, tävlingar och utställningar. Arrangemanget är en del av klubbens 80-årsfirande.
27Klubbafton. Gemensam utmaning, ta fram en Moodboard för hur det är att vara medlem i vår fotoklubb. Mer information kommer. Vi bjuder på fika.
Maj
4Bildanalys av foton från aktiviteten gatufoto. Max 3 bilder per medlem. Sker via en analysmetod som vi själva kommer överens om. Agneta Dellefors stöttar oss i analysen på plats i lokalen.
11Medlemsmöte och terminsavslutning. Mer info kommer senare.

”Torsdagsträffarna” hålls torsdagar kl 18:00 – 20:00 i klubblokalen om inget annat anges. Eventuella ändringar publiceras på Facebooksidan för medlemmar och på hemsidan.

Till klubbaftnar och medlemsmöte vill vi gärna att ni anmäler deltagande i förväg, så vi kan planera för fika. Detta är särskilt viktigt om ni har någon form av matallergi. Anmälan på e-post: klubbafton@abffotoklubb.se

Bildgruppen C och Analoga gruppen för film och mörkrum träffas varannan onsdag under terminen med början 18 Jan för Bildgruppen C.