Välkomna till Fotodagen 2023

Vi önskar alla varmt välkomna till vår traditionella ”Fotodag” på Bohusläns museum.
I år äger den rum den 1 april.

På Fotodagen kan du delta i vår fototävling, prova på studiofoto, lyssna på föredrag och mingla med andra fotointresserade. Vill du veta mer om ABF Fotoklubb är det också ett gyllene tillfälle att träffa oss på Fotodagen. Kanske har du frågor kring kamerateknik eller annat fotorelaterat. Kom till Fotodagen och få hjälp av våra duktiga medlemmar.

Fotoplank
Ta med högst tre omonterade bilder, maxstorlek 24 x 30 cm, visa upp dem på planket och var med i vår tävling.
Uppsättning 10.00 – 12.00.
Årets jury är fotografen Lasse Edwartz, som redovisar sina utvalda pristagare 12.30.
Samtidigt redovisas resultatet i klubbtävlingen ”Årets Bild”.

13.00 Bildföredrag med fotografen BRUTUS ÖSTLING
KONSTEN ATT FOTOGRAFERA FÅGLAR OCH EN HEL DEL ANNAT
Hörsalen, fri entré

Brutus berättar om hur man bäst utnyttjar naturligt ljus vid fotograferingen och hur man på ett kreativt sätt kan använda sig av konstgjort ljus som t.ex. radiostyrda blixtar eller strålkastare.

Ett annat ämne han tar upp är hur man kan tänka när det gäller att fotografera för böcker samt hans tankar kring design och text.

Givetvis kommer Brutus framför allt att bjuda på berättelser och bilder. Från sina hemmagömslen i skogen bakom huset i Skåne och från norra Skandinavien, Arktis till det hans näst senaste bok handlade om: de vildmarker i Afrika som vi trodde var skyddade.


Brutus Östling är känd för sina mycket personliga fågelbilder och brukar omnämnas som en av de främsta fågelfotograferna även internationellt. Flera av hans tolv fotoböcker har blivit bästsäljare i Sverige men också givits ut i bl.a. USA och Storbritannien. Fyra av böckerna, bland annat de senaste två böckerna ”Bevingat. Magiska möten i fågelmarker” (2015) och ”Under Afrikas himlar” (2018) har belönats med den prestigefyllda utmärkelsen Årets Pandabok av WWF.

År 2006 nominerades ”Pingvinliv” till Augustpriset 2006, tre år senare vann Brutus Östling samma pris med boken ”Att överleva dagen”. Han har även utnämnts till Årets naturfotograf (2006) och Nordisk naturfotograf (2008).
Hans senaste bok är ”Konsten att fotografera fåglar och andra djur. Version 2.0”.

(Foton: Brutus Östling)