Agneta Dellefors – ”Livet passerar i revy”

På klubbaftonen den 23 mars får fotoklubben besök av Agneta Dellefors, som kommer att visa bilder och prata om gatufoto. Hon kallar sitt föredrag ”Livet passerar i revy”.

Foto: Agneta Dellefors

Så här presenterar Agneta sig själv:

” Jag kan fängslas av den lilla husflugan som vid närgången betraktelse förvandlas till en hårig skräckinjagande best. Jag gillar att föreviga vår vackra natur och jag tycker om att leka med ljuset i det arrangerade porträttet. Det jag är speciellt fascinerad av är det oarrangerade gatufotot. Det är en spegling av själva livet, det omedvetna och det äkta, som jag tycker är vackert och spännande. Jag ser det också som en viktig uppgift att skapa historia till eftervärlden, genom att föreviga miljöer, kläder och frisyrer.

Fotograferingen har funnits med sen tonåren. På den analoga tiden investerade jag i en begagnad Hasselbladskamera och porträtterade bl.a. barn på Öppna Förskolan i projektet Förstora de små.

Den analoga kameran har ersatts av den digitala. Under åren har jag haft en del utställningar. Nu är jag en av fyra fotografer som arbetar med projektet Ögonblick, som går ut på att dokumentera staden Göteborg och dess människor under hundra år. Det är ett samarbete med Göteborgs innerstad, Göteborgs-Posten, Svenska kyrkan och Göteborgs stadsmuseum. Bilderna ska sen arkiveras hos Göteborgs stiftelse.”

Besök gärna Agnetas hemsida: dellefors.com
och instagram: delleforsstreetphoto

Klubbaftonen den 23 mars startar klockan 18 som vanligt.
Självklart bjuder vi på fika.

Varmt välkomna!